Saturday, September 5, 2009

successful.

hai korang.lama x dengar cite.aku pon lame tak post.as semua orang tau hari ni hafazan.for ur information aku hafal samapi 40! terer tak? dulu gagap-gagap sekarang lancar jek.terer tak? *bangga diri.tadi datang sekolah pon takut tahap apa jek.cikgu panggil nama je jantung dah laju semacam.tangan sejuk badan macam nak demam.serius tak tipu.giliran aku tak jauh sama dengan syafiqah.tibe-tibe cikgu panggil nama,aku takut giler.bila part cikgu sebut name yang mula dari huruf F,H aku dah takut sebab lepas H,mesti la huruf I.and I tuh aku.aku tunggu dalam kelas sebab nak practice.pastu cikgu panggil,"Izzati!" aku pown cakap,"Yer-yer cikgu.bagi saya hafal sikit jek nih!" aku dah bangun then cikgu kata takpe tunggu je dalam kelas nanti pergilah.=.=" saba jek eden.

lagi 2 orang jek,lepas tu giliran aku.terus sakit perut.cikgu kata "Pergilah tandas","Tak nak.Tak rasa nak pergi tandas",kata aku.padahal sebenarnya yer tapi bilik air sekolah agama,standard ah busuk :) Fatin Izzati dah habis bace,lepas dia Hazimah,lepas Hazimah,aku.takut nyerr.aku tanye sorang-sorang yang keluar dari bilik guru tuh (hafazan kat bilik guru),"Cikgu tuh baek tak?",then dia orang cakap,"Cikgu tuh baek giler!" tapi aku still takut.then giliran aku! sebelum cikgu suruh bace aku beramah mesra la dulu.hehe.tanye "Cikgu dari sekolah mane?",cikgu tuh buat muke pelik lalu berkata "Sk Bandar"."Oh,dekat jek".mule lah bace al-quraan,then tajwid.salah 1 jek.terer tak? dia soal yg izhar,idram ape semua tuh jek.penat eden menghafal,bersungguh-sungguh giler.takpe,maksudnya aku bersungguh-sungguh nak lulus.ade orang tuh,tajwid sampai tulis kat tangan.penuh tangan dengan pen biru.bajet cikgu tak nampak jek.sambung masa aku kene baca yaasin.cikgu tuh suruh bace sampai ayat yang ke-12 jek.pastu dia tebuk or you can call as 'cucuk-cucuk'.tapi sekolah kiteorang panggil tebuk.aku pown ikut jek.dia tebuk/cucuk part kolu ma antum ila baasyarum misluna tuh.aku kene sambung.tapi dia yang sambung senang la aku nak ingat.kalau terus tak ingat 1 pon.tibe-tibe 1 ayat tuh dia baca sampai abis.aku pown cakap,"Ah.." (maksudnya,ha betul).Anyway I'm Satisfied With My Hafazan Test So As Fiqah.

2 comments: